A fiatalok tele vannak jobbnál jobb ötletekkel. Tudják, érzik, hogy mire lenne szüksége a városuknak, vagy csak egyszerűen mitől lenne jobb nekik benne. A Com’On Sepsiszentgyörgy ezeknek az ötletekenek ad teret, a legjobbak megvalósítására pedig támogatást is.

A Prospero Kulturális és Ifjúsági Egyesület partnerségben PONT Csoporttal és Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának közös programjába 14-35 éves fiatalokból álló csapatok kezdeményezéseit várjuk, olyan ötleteket, amelyek Sepsiszentgyörgy területén valósulnak meg, és ingyenesen látogathatók. Javasolhattok kulturális, társadalmi és egyéb kreatív programokat, tevékenységeket, amelyekről úgy gondoljátok, hogy Sepsiszentgyörgy jobb hely lenne tőlük!

Regisztráld be a csapatodat itt!

A csapatok informálisak, tehát nem feltétlen meglévő szervezetek jelentkezését várjuk, hanem baráti társaságok, spontán szerveződő csoportok ötleteit. Így szeretnénk megszólítani minden fiatalt, nem csak azokat, akik valamilyen szervezet tagjai.

A teljes szabályzatot itt találod.

Kezdeményezéseiteket itt az online felületen várjuk. A benyújtási határidő után Sepsiszentgyörgy lakossága szavaz a javaslatokról, a harminc legtöbb szavazatot nyerő kezdeményezés 2500 lejes díjban részesül a megvalósításhoz.

Hajrá Sepsiszentgyörgy!

Szavazok
Prioritások
 • Plusz Helyek

  sepsiszentgyörgyi terek azonosítása és kulturális aktiválása, meglévő helyek olyan irányú újra gondolása, amely által ezek új funkciót nyerhetnek, akár csak időlegesen is, egyéb környezettudatos és környezetszépítő akciók városszerte.

 • Plusz Témák

  olyan témák, ötletek és kezdeményezések köztudatba helyezése, amelyek újdonságot hoznak a szentgyörgyi közösségek életébe, vitát és konstruktív ötletcserét gerjesztenek. Az újszerűség állhat a témaválasztásban vagy a választott megközelítési módban is.

 • Plusz Közösség

  olyan kezdeményezések és egyéni történetek kiemelése, amelyek a sokszínűséget, multikulturalizmust ünneplik, a másság elfogadását, a civil kurázsit, a társadalmi felelősségvállalást és a tevékeny polgári öntudat kialakítását helyezik előtérbe, valamint hozzájárulnak a következő generációk tudásának gyarapításához, felnőtté válásához.

 • Plusz Mozgás

  a városlakók mozgásának és mobilitásának elősegítésére irányuló kezdeményezések a helyváltoztatástól a testedzésig, a figyelemfelkeltéstől a gyakorlati megvalósításig.

 • Plusz Kapcsolat

  a távol s itthon levő sepsiszentgyörgyiek elő vagy virtuális kapcsolatának erősítése, a hazatérés motivációjának erősítése.

 • Kezdeményezések alakulása a járványhelyzetben
  Kezdeményezések alakulása a járványhelyzetben

  Az ifjúsági részvételi folyamat nyertes kezdeményezőinek nagy kihívással kellett szembenézniük az elmúlt időszakban: az augusztusban megtervezett közösségi akciók október-november folyamán új megvilágításban szolgálják eredeti céljukat.

 • Események októberben
  Események októberben

  Itt találjátok a Com'ON keretében zajló októberi események listáját. Frissített információkért látogass vissza, vagy kövesd a jelölt eseményeket és közösségi média oldalainkat egyaránt!

 • Kezdetét vette a kezdeményezések megvalósítása
  Kezdetét vette a kezdeményezések megvalósítása

  Kezdetét vette a közösségi részvételi folyamat nyertes kezdeményezéseinek megvalósítása, az első, zenekedvelők számára szervezett akcióra október 3-4-én került sor.

Kezdeményezők, Partnerek, Szponzorok
 • PONT Csoport
 • Sepsiszentgyörgy Önkormányzata
 • Friss FM
 • Sepsi Rádió
 • We Radio
Korábbi kiadás